HRVATSKI CRVENI KRIŽ
GRADSKO DRUŠTVO CRVENOG KRIŽA
HRVATSKA KOSTAJNICA

044 851 080

Nazovite nas

Ul. Josipa Marića 2

44430 Hrvatska Kostajnica

Pon - Pet: 7:00 - 15:00

Naše radno vrijeme

Programi skrbi i pomoći u lokalnoj zajednici

GDCK Hrv. Kostajnica već dugi niz godina   sukladno Statutu provodi razne programe i projekte iz područja socijalne skrbi, zdravstva i sporta.

  •  2006.do 2013. u suradnji sa JLS i tadašnjim MSPM provodili smo program „Pomoć i njega u kući“ sa 16 zaposlenih djelatnika te 250 korisnika na terenu od tri općine i grada. Isto tako smo nekoliko godina uzastopno provodili program Javnog rada preko HZZ-a te brojimo ukupno 70 djelatnika koji su u nekom trenutku bili zaposleni preko istog programa.
  • Tijekom 2015.godine uz osnovni rad provodili smo 2 projekta sufinancirana od strane tadašnjeg MSPM ( Školska oprema za djecu iz socijalno ugroženih obitelji- 3 osnovne škole-250 učenika, te projekt „Obrok za svako dijete“ u OŠ „Katarina Zrinska Mečenčani“ te projekt „Igre na granici“ financiran od SMŽ.
  • Tijekom 2016. godine kroz program Javnog rada pod nazivom „Zaželi“ brojali smo 37 žena zaposlenih na određeno vrijeme koje su obilazile te vršile usluge njege i pomoći u korisnikovom domu. Kroz istih program uključili smo 275 korisnika treće životne dobi koje smo kontinuirano obilazili na tri općine i gradu.
  • U 2017. godine aplicirali smo na Javni poziv za projekt „Zaželi-program zapošljavanja žena“, a početkom 2018. godine potpisali smo Ugovor o bespovratnim sredstvima na 30 mjeseci. Kroz program smo zaposlili 28 osoba te smo kroz program obilazili 175 korisnika u njihovim domovima. Program uključuje korisnike sa tri općina i grada (Majur, Hrvatska Dubica, D. Kukuruzari i Hrvatska Kostajnica).
  • U 2020. godini nastavili smo s provedbom projekta „ I mi zaslužujemo priliku – faza II“ na području Grada Hrv. Kostajnica, Općine Majur, Općine Hrvatska Dubica te Općine Donji Kukuruzari. Zaposlili smo 35 osoba preko projekta te smo kroz program obilazili 262 korisnika starije životne dobi. Također smo zaposlili 6 djelatnika preko programa javnog rada koji su radili na prijemu i distribuciji humanitarne pomoći u skladištu i na terenu, izdavanju i održavanju invalidskih pomagala te obavljali i druge aktivnosti u skladu s Načelima pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca. Također smo zaposlili i 2 djelatnice preko apela Hrvatskog Crvenog križa. Tijekom 2020. bili smo partneri na projektu FEAD „Humanitarni paket za Slavoniju i Pounje 2“, a nositelj projekta je GDCK Županja. Kroz projekt smo kontinuirano skrbili o 500 korisnika iz socijalno ugroženih obitelji te im redovno donirali pakete hrane i higijenske pakete.
  • U 2021. godini potpisali smo Ugovor te smo nositelji projekta „Pukotine kao dio Banovine“. Projekt je usmjeren mladima za financijsku potporu iz raspoloživih sredstava dijela prihoda od igara na sreću i Državnog proračuna za 2021. godinu. Isto tako u 2021. godini bili smo nositelji projekta FEAD – „ Školski pribor za Slavoniju i Pounje“, a provodili ga u suradnji s 8 partnerskih organizacija. Projekt je sufinanciran iz ESF, a krajnji korisnici su djeca i mladi iz socijalno ugroženih obitelji (1 020 krajnjih korisnika ).
  • Tijekom 2022. godine 3 maloljetne osobe odradile su rad za opće dobro kroz razne aktivnosti kako u skladištu, tako i na terenu. U partnerstvu s GDCK Županja provodimo projekt FEAD „Humanitarni paket za Slavoniju i Pounje 3“. Cilj projekta je podjelom paketa hrane i higijenskih potrepština pomoći siromašnim osobama ili osobama u riziku od siromaštva, a Gradsko društvo Crvenog križa Hrvatska Kostajnica kroz ovaj Projekt pomoći će oko 500 obitelji s područja svog djelovanja. Provodili smo i durugu fazu projekta “Pukotine kao dio Banovine “, finanicran od SDUDM. Zaposlili smo pet djelatnika u Programu javnog rada-otklanjanje posljedica uzrokovanih potresom u SMŽ.
  • U 2023. godini zaposlili smo 28 radnika za potporu i podršku starijim i/ili nemoćnim osobama koje obilaze  krajnjih korisnika. Naziv projekta je Zaželi “I mi zaslužujemo priliku”, a financiran od MROSP i u trajanju je od 8 mjseci. Provodimo i projekt “Pukotine kao dio Banovine 2” koji je usmjeren radu s mladima. Kroz Program Javnog rada imamo zaposlene dvije osobe na 6 mjeseci. Isto tako upisani smo u Registar pružatelja socijalnih usluga.
Skip to content