HRVATSKI CRVENI KRIŽ
GRADSKO DRUŠTVO CRVENOG KRIŽA
HRVATSKA KOSTAJNICA

044 851 080

Nazovite nas

Ul. Josipa Marića 2

44430 Hrvatska Kostajnica

Pon - Pet: 7:00 - 15:00

Naše radno vrijeme

Održana početna konferencija projekta Zaželi faza III pod nazivom “I mi zaslužujemo priliku”

Facebook

Gradsko društvo Crvenog križa Hrvatska Kostajnica nositelj je projekta Zaželi – Program zapošljavanja žena – faza III „I mi zaslužujemo priliku“.

Projekt se provodi na području djelovanja Gradskog društva CK Hrvatska Kostajnica, odnosno na području općina Majur, Donji Kukuruzari i Hrvatska Dubica te u gradu Hrvatska Kostajnica.

Partneri na projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Sisak i Hrvatski zavod za socijalni rad – Područni ured Hrvatska Kostajnica. Svim partnerima i sudionicima u realizaciji ovoga projekta na početnoj konferenciji koja je održana u utorak, 16. svibnja u Hrvatskoj Kostajnici zahvalila je ravnateljica GDCK Hrvatska Kostajnica Maja Böhm

Projekt koji će trajati osam mjeseci, a za čiju provedbu je osigurano iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. bespovratnih 183.091,11 eura omogućit će uključivanje žena u nepovoljnom položaju na tržište rada, što ujedno podrazumijeva borbu protiv siromaštva i smanjenje nezaposlenosti, te prevenciju prerane institucionalizacije i poboljšavanje kvalitete života krajnjih korisnika, osoba u starijoj životnoj dobi i/ili nemoćnih osoba pružajući im podršku u svakodnevnom životu, istaknula je predstavljajući aktivnosti voditeljica projekta Jasna Cetinjanin.

Projekt je u skladu s europskim i nacionalnim preporukama o unaprjeđenju položaja žena na tržištu rada i zaštite prava žena, kao i sa smjernicama politika zapošljavanja država članica EU s naglaskom na promicanje socijalne uključenosti i suzbijanja siromaštva, posebice radi činjenice da će se kao sudionice ovih aktivnosti uključivati žene koje su u nepovoljnom položaju na tržištu rada, a koje će skrbiti o starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju.

Tekst i foto by Radio Quirinus

Skip to content