HRVATSKI CRVENI KRIŽ
GRADSKO DRUŠTVO CRVENOG KRIŽA
HRVATSKA KOSTAJNICA

044 851 080

Nazovite nas

Ul. Josipa Marića 2

44430 Hrvatska Kostajnica

Pon - Pet: 7:00 - 15:00

Naše radno vrijeme

Volontiranje

Volontiranje je dobrovoljno ulaganje osobnog vremena, truda, znanja i vještina kojima se obavljaju usluge ili aktivnosti za dobrobit druge osobe ili za zajedničku dobrobit, a obavljaju ih volonteri bez postojanja uvjeta isplate novčane nagrade ili potraživanja druge imovinske koristi za obavljeno volontiranje.

VRSTE VOLONTIRANJA:

Volonterske aktivnosti mogu se provoditi povremeno ili stalno, a volonterom može postati svaki hrvatski državljanin stariji od 18 godina ili strani državljanin s prebivalištem u Republici Hrvatskoj. Volonteri mogu biti i osobe mlađe od 18 godina uz suglasnost roditelja ili skrbnika.

Volontiranje čini samu srž izgradnje zajednice. Volontiranjem se promiče povjerenje i uzajamnost. Potičemo ljude da budu odgovorni građani i osigurava im se okolina u kojoj mogu učiti o dužnostima demokratskog uključivanja u život zajednice.

Gradsko društvo Crvenog križa Hrvatska Kostajnica posebnu pažnju posvećuje volonterima i volonterskim aktivnostima. Tijekom 2021. godine 24 volontera odradilo je 3530 sati volontiranja.

Volonteri se uključuju po potrebi u različitim aktivnostima – radionice u školama, rad s djecom i mladima, obilježavanje i organiziranje prigodnih datuma, volontiranje u kriznim situacijama.

Ukoliko želite postati volonter Gradskog društva Crvenog križa Hrvatska Kostajnica sve što je potrebno popuniti obrazac za volontiranje i poslati ga online ili osobno se prijaviti u prostorijama GDCK Hrvatska Kostajnica.

volonteri-mreza-dostupna

Svakom volonteru izdaje se Volonterska knjižica kojom dokazuje svoj status pred nadležnim tijelima.

Uključi se!

u

Skip to content